seme trava i zalivanje travnjaka
Bivoljska 5Ž, Kruševac
Pon-Sub: 07:00 - 17:00

Ovo je jedna veoma kompleksna tema i to iz više razloga. U proseku se mesečno koristi između 1.000-1.500 m3 vode po terenu, zavisno od količine padavina, tipa podloge i ostalih meteoroloških parametara. Znači: ozbiljna potrošnja vode koja se mora optimalno koristiti. U samom projektovanju se posebna pažnja obraća na položaj terena, odnosno prisutnost senke na pojednim delovima terena tokom dana, na zemljišne slojeve odnosno propusnost vode, izbor vrsta trava u travnjaku i prisustvo vetra. Ovoliki broj faktora u velikom obimu utiče na koncept samog sistema zalivanja, jer ono mora biti optimalno. Veoma često se govori "dajte mnogo vode slobodno, popiće to drenaža" - što je potpuno pogrešno. Travnjak traži vode onoliko koliko mu je potrebno za normalan porast biljaka, a višak vode u mnogome potpomaže pojavu bolesti što je dosta teško kontrolisati.

Naš stručni tim je uradio mnogo fudbalskih terena i danas preporučujemo potpuno jedinstvena rešenja o kojima ostali i ne razmišljaju.

SPORTSKI TERENI SA VEŠTAČKOM TRAVOM

Ovde treba napomenuti i još jednu veliku zabludu da na terenima sa veštačkom travom ne treba instalirati sistem zalivanja. Ovakvi tereni se ne zalivaju, oni se prevashodno rashlađuju, jer u letnjim mesecima temperatura na samom terenu od veštačke trave je gotovo ista kao i na asfaltu. Vlakna se suše, kidaju a povrede na tako suvoj podlozi su strahovite (oderotine i posekotine). Povremenim kvašenjem produžava se životni vek terena. Pored rashlađivanja, stalno kvašenje veštačke trave stabilizuje kvarcni pesak (ispunu), ne dozvoljava podizanje oblaka prašine i drži ga u korenu veštačkih vlakana gde mu je i mesto.

img_divider

Ključne prednosti naših usluga

Zalivanje travnjaka ključno je za očuvanje njegove bujnosti i lepote. Naši stručnjaci pažljivo dizajniraju vaš sistem prskalica kako bi osigurali maksimalno pokrivanje travnjaka. Bez obzira da li tražite potpuno novi sistem za navodnjavanje i održavanje vašeg travnatog terena ili samo dorađujemo postojeći.

  Pokažite se i kroz kvalitet terena
  Uvećajte vrednost
  Sportski kompleks je lepši sa lepim terenom
  Sertifikovani repromaterijali
  Najnovija tehnološka rešenja

Dugogodišnje iskustvo, visoka stručna osposobljenost, stalno usavršavanje, saradnja sa najboljima u ovoj oblasti... Sve to nas kvalifikuje da započnemo saradnju i sa vama.
Do sada nismo naišli na problem ili zadatak koji nismo uspeli da rešimo na zadovoljstvo klijenta. Naša rešenja su trajna i kvalitetna. Zato smo u vrhu!
Naš stručni tim je ovom poslu posvetio decenije. I to u svim fazama projektovanja i realizacije. Mi smo uvek fokusirani na klijenta i njegove zahteve. Zato smo najbolji!
Zanimaju vas naše usluge? Zakažite sastanak sa našim timom